Actualités  •  Actus des entreprises

SFA AUTOMOTIVE С 8 МАРКИ И 7 ПРЕМИЕРИ НА АВТОСАЛОНА В СОФИЯ

SFA Automotive ще разгърне най-голямото си представяне досега на автосалона в София от 18 до 27 октомври в „Интер Експо Център“

В зала 4 на общо пет щанда с впечатляваща площ от 1426 кв.м компанията ще изложи топ моделите на всички представлявани от нея марки на производителя Stellantis: Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel, както и на Alfa Romeo, Jeep, Fiat и Abarth, които бяха присъединени към портфолиото й в края на 2023 г.

Седем ще са премиерите на осемте „звездни“ марки, като някои от тях пристигат в България специално за събитието: Peugeot 3008 и 5008, Citroen C3 и C3 Aircross, Opel Frontera и Grandland, както и Alfa Romeo Junior. Редом с тях в експозициите на брандовете ще застанат редица други модели, които са популярни не само в Европа, а и у нас.

PEUGEOT - 7 електрифицирани модела, от които 2 премиери

Две ще са премиерите на „лъва“, които ще дебютират пред широката публика по време на автосалона - 100% електрическите 3008 и 5008 SUV. Изградени върху изцяло новата STLA Medium платформа на Stellantis, те постигат най-високата производителност в класа си, както и най-добрият пробег от съответно 700 и 668 км. Клиентите може да избират между хибридно, plug-in хибридно и изцяло електрическо задвижване, като е наличен и вариант със задвижване на четирите колела. Всичко това е допълнено от модерен интериор, интуитивни системи за сигурност и характерния за марката i-Cockpit.

Още няколко знакови модела на Peugeot са в състава на експозицията на марката: 2008 – носител на наградата „Златен волан“ през 2023 г.; 208 – най-продаваният автомобил в Европа за 2022 г.; 308 – избран за „Германски автомобил на годината“ в компактния сегмент през 2022 г.; новият 408, както и 508 във версия Peugeot Sport Engineered.

CITROEN – премиера на новите C3 и C3 Aircross

Моделът C3 е поредната стъпка на Citroen към по-достъпната електрификация и ще е първата премиера на щанда на марката. Акцент ще е и хибридната му версия със 100 к.с., способна да измине до 50% от пътуванията в града на електричество. Дебют ще направи и напълно преобразеният C3 Aircross, създаден върху нова технологична платформа и с Advanced Comfort окачване, просторен интериор и редица модерни технологии. Наред с премиерите погледите ще приковат и дизеловата версия на C4 X, хибридните модификации на C4, C5 Aircross и C5 X, както и кокетният и изцяло електрически My Ami Peps.

DS AUTOMOBILES с ексклузивна колекция „Антоан дьо Сент Екзюпери“

Стилната DS Automobiles е подготвила за посетителите моделите си DS 4 и DS 7 от своята изящна, ексклузивна колекция „Антоан дьо Сент Екзюпери“. Вдъхновение за нея са произведенията и пътешествията на френския писател и авиатор, а представителите й са с разнообразие от задвижвания: 100% електрическо, хибридно, plug-in хибридно, бензиново и дизелово. За вниманието на публиката ще се съревновава и новата версия Hybrid на DS 4, постигнала не само по-ниски емисии на въглероден диоксид, но и до 20% по-малък разход на гориво, както и изцяло електрическият DS 3 E-Tense.

OPEL – премиера на новите Frontera и Grandland

Две дългоочаквани премиери на Opel пристигат в България специално за автосалона - Frontera и Grandland. Във версии с напълно електрическо и с хибридно задвижване (при Grandland се очаква и plug-in хибрид), с новите си патентовани седалки Intelli-Seat, с дръзката си външност и модерен интериор, те гордо продължават 125-годишната традиция на немската марка да прави достъпни за клиентите си редица иновации и да гледа винаги към бъдещето. При Opel Frontera тази визия намира израз и чрез високофункционалната информационно-развлекателна система, както и чрез двата 10-инчови дигитални екрана в кокпита. При Grandland тя е акцентирана с технологията „Edge Light“, която използва енергоспестяващи LED фарове и адаптивни Intelli-Lux HD светлини.

Очаквано висок ще е интересът не само към премиерите, но и към останалите автомобили на щанда на Opel – ценените от немалко фенове Astra, Astra Sports Tourer, Mokka и Corsa.

ALFA ROMEO – пълна моделна гама и дебют на Junior

Една от най-елегантните марки – Alfa Romeo, ще „украси“ автосалона с пълната си гама от модели и ще отправи посланието, че всички те вече имат максимума варианти за задвижване (дизелово, бензиново, хибридно, plug-in хибридно и електрическо). Премиерният SUV – компактният градски Junior, е електрически и  развива 156 к.с., а спортният му характер е допълнен с първокласен екстериор. Негово обкръжение на щанда ще са красивият седан Giulia с 2,2 л дизелов двигател (210 к.с.) и премиум SUV-ът Tonale (plug-in хибрид с 280 к.с.) – и двата в лимитираната за 2024 г. серия Tributo Italiano, при която италианският дизайн и детайли са издигнати в култ. Луксозният модел Stelvio ще е във версия с покоряващия 2,9-литров V6 двигател (520 к.с.) и с богато спортно оборудване, включващо карбонови седалки и дискови спирачки.

JEEP – пет модела с приключенски дух

Емблемата на офроудът – Jeep, се завръща на автосалона с цели 5 модела: Avenger, Renegade, Compass, Grand Cherokee и Wrangler. Всеки от тях носи свободолюбивия дух на марката, като го защитава по собствен начин. Компактният Jeep Avenger добави към редицата си от награди и „Европейски автомобил на годината“. Като такъв той ще поглези собственика си с масажиращи седалки, панорамен покрив, повишена градска проходимост и системата Selec-Terrain® с 6 режима на управление. Тази система е акцент и при Jeep Renegade, като при него се добавят и детайли като офроуд броня и повишен просвет.

Популярният Compass също обещава запомнящи се пътешествия с 4х4 задвижването си, като изминава до 55 км на електричество, а Grand Cherokee към високата проходимост добавя и три дисплея, аудиосистема McIntosh и въздушно окачване. „Тежката артилерия“ на щанда ще е всъдеходът Wrangler. Легендарната му офроуд система Rock-Trac 4WD, осите Dana и просветът до 25 см му позволяват да премине през всякакви терени във всякакви условия.

FIAT – италиански стил с Dolce Vita усещане

Втора марка от портфолиото на Stellantis отбелязва 125-годишен юбилей и това е Fiat. Силна в компактния сегмент, на автосалона тя ще акцентира на представения само преди 2 месеца Fiat 600. Характерният италиански дизайн, наличните електрическа и хибридна версия, пъстрите цветове, масажиращата седалка за шофьора, LED осветлението и круиз контролът са само част от чара на този автомобил. Още един ярък представител на Fiat - моделът 500e, ще даде сериозна заявка за вниманието на посетителите. Носител на над 40 международни награди, някои от високо ценените му предимства са премиум оборудването, висококачественото JBL озвучаване и лесният достъп до задните места чрез допълнителна врата.

Спортното подразделение Abarth също ще посрещне празнично посетителите, тъй като чества 75-годишнина от създаването си. По този повод на щанда на Fiat ще бъде представен последният му бензинов модел преди пълната електрификация на марката - Abarth 695 75ᵒ Anniversario, с мощност 180 к.с.

Наред с разнообразието от премиери, SFA Automotive ще ознаменува тазгодишния автосалон и с редица промоционални условия за всички клиенти на дилърствата си в страната. На щандовете й ще се предлагат също оригинални аксесоари за феновете на марките. Компанията участва и в специалната томбола на организаторите на изложението с цели 4 нови автомобила  - Peugeot 2008, Citroen C3, Opel Mokka и Jeep Avenger, което означава, че един от посетителите ще има шанса да спечели някой от тях.

# # #

Контакти за повече информация:

Елена Донкова – Специалист реклама и ПР

GSM: +359 888 330 227

E-mail: elena.donkova(@)sfa.bg

 

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

PLUS D'ACTUALITÉS

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin