Actus des entreprises

UniCredit Bulbank: Международният фестивал за дизайн МЕЛБА гостува и в УниКредит Студио

  • Радина Йотова представи изложбата „Дипломен проект“,

 

Младият артист Радина Йотова представи в УниКредит Студио изложбата „Дипломен проект“, представяща многообразието в похватите, медиите и темите, които вълнуват младото поколение днес и как то осмисля утрешния ден.

Изложбата е част от акцентите в програмата на фестивала за дизайн в България – Мелба.

В пространството за съвременно изкуство, Радина Йотова изложи видео инсталацията, с която се дипломира от Кралската художествена академия в Хага през 2022 г. Работата ѝ разглежда абсурда, роден в опита да се имитира човешкото възприятие с алгоритми.

Тя е визуален артист, чиято практика е базирана между България и Нидерландия. Притежава бакалавърска степен по графичен дизайн от Кралската академия за изкуствата в Хага. От 2023г. е съосновател на арт колективът rawlab.xyz.

„Радваме се, че отново имаме възможност да си партнираме с единствения фестивал за дизайн в България - МЕЛБА. Съвместните ни проекти винаги са били много интересни за публиката и изложбата „Дипломен проект“ не прави изключение. Творчеството на талантливата Радина Йотова ни кара да се замислим дали колективният визуален архив в интернет би могъл да промени възприятието ни за света“, коментира Виктория Кулина, Бранд мениджър в УниКредит Булбанк.

Изложбата „Дипломен проект“ може да бъде разгледана до 12 ноември в УниКредит Студио, София (пл. „Св. Неделя“ 7).

Повече информация за изложбата може да намерите в страницата на УниКредит Студио.

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin